Värdera bostad Södertälje

Låt oss värdera din bostad i Södertälje

Är du intresserad av att få din bostad värderad? Våra erfarna mäklare har full koll på Södertäljes bostadsmarknad och kan utföra professionell värdering av hus, lägenheter och fastigheter. Du är alltid välkommen till oss med frågor kring värdering av din bostad i Södertälje – vi värderar ett stort antal objekt varje år och vet vad som gäller. Vi är experter på den lokala marknaden och vet vad du kan vänta dig vid en försäljning.

Välkommen att kontakta oss för en kompetent värdering av din bostad i Södertälje.
Jag godkänner integritetspolicy.

(Lämna tom)

 


Fri värdering av lägenheter och hus

Denna värdering sker muntligt. En mäklare kommer hem till dig och går igenom din bostad under lugna omständigheter. Vad är det som gör just din bostad speciell? Har den en speciell charm, vacker omgivning eller en fantastisk planlösning? När du träffar mäklaren får du en uppskattning om vilket pris du kan förvänta dig när det är dags att sälja. Du får också chans att ställa frågor inför en försäljning. Denna typ av värdering passar dig som vill sälja nu eller senare likaväl som en nyfiken person som bara vill veta värdet på sin bostad. I samband med värderingen kan vi även sätta på en värdebevakning åt dig. Med en värdebevakning kan du följa värdet på din bostad över tid. På det sättet slipper du ha mäklare som kontaktar dig hela tiden, du får full koll på värdet själv.

Skriftlig värdering

När en värdering är relaterad till bankärenden krävs det skriftligt underlag. Det kan bero på att du planerar att höja ditt bolån eller lägga om lånen för att bli av med amorteringskravet. Mot en mindre kostnad får du ett skriftligt bevis på bostadens värde på marknaden för tillfället. För att det ska smidigt att få fram en skriftlig värdering är det bra att ha alla viktiga papper tillhanda redan från början. Köpekontrakt, lånehandlingar, uppgifter om driftskostnader och eventuell månadsavgift är uppgifter som bra att ha tillgängliga inför värderingen. Efter vårt besök får du ett skriftligt intyg på bostadens värde som du kan skicka till din bank.

Bostadsrätt – detta påverkar värdet

Det finns en rad faktorer som påverkar värdet på en bostadsrätt. Det allmänna läget på bostadsmarknaden är viktigt samt de speciella plus som finns med din bostad. Boyta, planlösning och månadsavgiften till föreningen har också betydelse för värderingen. samt skicket och det allmänna intrycket. Detta kan du givetvis påverka själv genom att hålla bostaden i gott skick och ge den en fin utsida när det är dags att värdera den.

Några tips inför värderingen

Du behöver inte förbereda din bostad på något särskilt vis inför värderingen. Vi har sett det mesta när det handlar om hus och lägenheter och kan snabbt se fördelarna med ett objekt. Men här är några saker som kan vara bra att veta innan värderingen.

  • Fundera över vilka fördelar din bostad har. Vad är det du själv uppskattar?
  • Tänk igenom eventuella fel i bostaden, som öppna spisar som inte fungerar exempelvis.
  • Plocka fram den relevanta dokumentationen som vi har gått igenom ovan.
  • Samla även ihop dokumentationen om de renoveringar och förändringar som gjorts sedan du flyttade in.
  • Uppgifter om ekonomi är också bra att ha: föreningens årsredovisning, din månadsavgift och andra kostnader som är kopplade till ditt boende.
Kontakta oss så berättar vi mer om bostadsmarknaden i Södertälje